Despre site

Site-ul nu se vrea a fi "o laudă de sine" ci încearcă, în limita impusă de limbajul articulat şi de comunicarea scrisă, să descrie cât mai exact experienţele prin care a trecut (şi mai trece încă) o persoană care caută să înţeleagă adevărul despre viaţa de zi cu zi.

Site-ul, în vechea formă, l-am început şi continuat în urma unor "imbolduri" interioare. Cu aproximativ un an în urmă, am început "o nouă etapă" în viaţa mea. Este greu de explicat ce se întâmplă. Într-o singură frază aş putea spune că trăiesc acea stare pe care Gurdjieff o descria ca fiind punctul din care fiinţa umană "poate să facă".

Fac această afirmaţie chiar dacă o să par lipsit de modestie. Dar mi-au trebuit aproape un an de zile în care m-am analizat şi "am stat cu mine însumi" pentru a trage această concluzie şi mai ales pentru a o face "publică pe internet". :-))

Site-ul, în noua formă, este o decizie personală, luată totuşi, în concordanţă cu anumite "linii directoare ale destinului".

Unul din motivele pentru care am început să "construiesc" acest nou site (cu o tematică mai amplă şi o nouă interfaţă), este că "văd" pe Internet o "explozie de informaţii pe teme spirituale", precum şi multă lume care "aderă" la ele. Marea majoritate sunt informaţii foarte "de suprafaţă", interpretabile. În general acestea au un efect destul de derutant, dar cea mai mare "problemă" este că multe persoane le dau crezare, fără a trece informaţiile prin filtrul discernământului, rezultând astfel "o ghidare a vieţii personale", de zi cu zi, după principii care îndepărtează fiinţa umană de "o viaţă sănătoasă în plan material".

Vocea interioară "te ghidează" mai întâi spre o stabilitate şi luciditate în "plan fizic" şi mai apoi "te îndrumă" spre cele spirituale.