Scurta biografie despre realizator

completare, sambata, 14 iunie, 2003

Pana in ianuarie 1989 am fost un tanar tipic al "educatiei materialist-dialecticii", fara credinta, bazandu-ma pe cele 5 simturi. In acel moment am avut un "soc". Fiind un timid prin excelenta, cu o cultura "la pamant" si destul de "balbait" cand incercam sa discut liber cu cineva, am cunoscut, in acel ianuarie, o persoana in prezenta careia m-am simtit total altfel. Disparuse timiditatea, balbaiala, etc. Socul a fost ca nu-mi dadeam seama ce s-a intimplat in acele momente (vreo patru ore :-)) ). Oricum, acea seara de ianuarie, m-a convins ca viata este dincolo de cele 5 simturi, iar filosofia materialista nu reuseste sa explice unele aspecte ale vietii. Cu o "forta interioara" si o "sete de cunoastere" totalizatoare, am inceput sa caut o explicatie a vietii, a ceea ce s-a intamplat atunci.......

/completare

In primavara anului 1990, dupa "explozia informationala" care a avut loc, am inceput niste cursuri de Yoga. La scurt timp am fost dezamagit de aceste cursuri, dar am ramas cu o puternica pasiune pentru "cele spirituale", pentru fenomenele psihice, de care am auzit la acele cursuri de Yoga. La inceputul anului 1991 am decis sa nu mai frecventez cursurile respective, dar am inceput "sa bat bibliotecile" in cautarea de carti care sa-mi acopere noile nevoi de cunoastere. "Coincidenta" a facut, chiar in acele momente, mi-a cazut sub ochi un citat de Sai Baba (un yoghin): "Asculta cu atentie vocea interioara, si urmeaza aceasta voce". Citatul respectiv mi-a fost "ghid" o "buna bucata de timp". Am inceput sa "ascult" vocea interioara si sa-i urmez indemnurile, chiar daca trebuia sa fac anumite lucruri pe care "educatia materialist-dialectica" (asimilata pe vremea regimului comunist) ma invatase ca nu e bine sau nu e frumos sa le fac.

Din momentul in care "m-am decis" sa urmez vocea interioara "mesajele" erau din ce in ce mai dese si mai clare. Sa fac o comparatie: este ca si cum stai intr-o casa, iar printr-un geam aburit privesti afara. Imaginea este destul de neclara. Incepi sa stergi geamul. Cu cit stergi mai mult, cu atit imaginea devine din ce in ce mai clara. Asa si cu vocea. Cu cit o asculti mai mult cu atit ea este mai clara si mai "prezenta".

Mergind pe "calea vocii interioare" am abandonat cititul, eram numai eu si vocea. Pe la sfirsitul anului 1992 eram destul de "stabil" in aceasta voce. Devenisem prieteni buni ;-). Deja imi facusem un "sistem de valori", imi construisem o "ideologie" de viata bazata pe vocea interioara. Darimasem vechiul "mod de a fi" si mi-am construit unul nou.

Si mai "cistigasem" ceva. O mare liniste interioara. Incepind cu anul 1993 am reluat cititul (carti de religie crestina, de Yoga). Dar de data asta cautam sa vad ce mi s-a intimplat. Acea pace interioara incepuse sa ma "siciie". Ciudat nu? Cauti linistea... iar cind o ai incepe sa te deranjeze.... Nu ma deranja prea tare, dar incepusem sa cred ca am facut un lucru rau, ca pacea interioara este un rezultat negativ, ca urmare a unor blocaje mentale. Si am inceput sa citesc, sa caut referiri despre noua mea stare. Si asa mi-am dat seama ca noul meu sistem de valori nu se aseamana nici cu ceea ce spune Yoga, nici cu ceea ce spune si practica religia crestina. Dar.... ATENTIE!!! seamana foarte mult cu ceea ce spune "cuvintul lui Iisus", cu ceea ce transmit cei 4 evanghelisti despre invatatura lui Iisus.

Dar, odata cu trecerea timpului, peste 4-5 ani am inceput sa ma obisnuiesc cu starea de liniste si acum mi se pare ceva foarte normal. Nu ma mai deranjeaza. Orice lucru nou, chiar daca este benefic iti produce la inceput (pina te obisnuiesti cu el) o anumita stare de discomfort.

Acea perioada, de ascultare a vocii interioare, a fost o perioada "de berbec"... in sensul ca m-am rupt de tot ceea ce ma inconjoara, eram numai eu si vocea interioara. Incepind cu 1993 "am cazut din nou pe pamint". Vazind ca noul meu sistem de valori nu seamana cu nimic din ceea ce citisem am ajuns la ipoteza ca am luat-o razna (ca ma ghidez dupa o iluzie). Incepusem sa intru la banuieli ca vocea interioara este un joc al imaginatiei mele. Dar surpriza, in ianuarie 1994 mi-au cazut in mina primele 4 carti scrise de Pavel Corut. Ce am descoperit acolo? Ingerul veghetor a lui Varain avea/are aceeasi forma de manifestare cu vocea mea interioara.

Era pentru prima data cind intilneam (e drept, la un personaj imaginar dintr-o carte SF) pe cineva care mentiona ceva care seamana cu vocea mea interioara

Prin iunie-iulie 1994, apare cartea "Cautarea Supraeului" scrisa de Paul Brunton. In aceasta carte este descrisa practica Jnana Yoga - Yoga cunoasterii - (pe care Brunton a invatat-o in India). In carte este prezentata o suita de metode si tehnici de meditatie pe care un practicant Jnana le face. Dar cel mai important, este prezentat (sumar bineinteles) rezultatul la care ajunge un practicant Jnana Yoga. Ei bine, eu ajunsesem EXACT la ceea ca ajunge un practicant Jnana. Aceasta carte a fost, pentru mine, o dovada ca nu o luasem razna, ca undeva in subconstientul meu s-a declansat ceva care m-a dus la un alt mod de a vedea viata.

Bun... deci nu eram nebun.... asa ca, ghidat de vocea interioara mi-am continuat viata.

Zilele astea (sfirsitul lui aprilie 2002) mi-a cazut in mina cartea lui OSHO in care am gasit citatul cu care incepe acest site si care m-a determinat sa incep realizarea acestui site.
completare, sambata, 14 iunie, 2003
Saptamana asta "mi-a cazut in fata ochilor" un text (pe care mi-am permis sa-l copii in pagina mea) care m-a determinat sa continui, de pe alte pozitii, realizarea acestui site, inclusiv ideea Clubului Curiosilor.
/completare
completare, joi, 12 august, 2004
In seara zilei de azi, 12 august, am "simtit" un impuls interior de a face aceasta completare , pe care "o gandesc" de vreo 2 saptamani"
/completare

Ma puteti contacta la adresa: rast@mail.dntis.ro