"A mai trecut un an prin noi,
A fost si soare au fosta si ploi"

Compact, anii '80

Acu' vreo 2 luni am auzit de dl. Ilie Cioara. Am citit ultima sa carte si "am trait" cu speranta ca voi gasi, in dumnealui, o persoana cu care "sa vorbesc aceeasi limba". L-am cunoscut duminica, 25 iulie. Aceasta intalnire este unul din motivele pentru care continui sa scriu in acest site. Intalnirea respectiva mi-a argumentat o ipoteza care, ulterior am gasit-o, pe scurt amintita, si in cartea "Fragmente dintr-o invatatura necunoscuta".

Dar motivul principal pentru care continui sa scriu in site, si pentru care incep sa scriu si alte lucruri (in acest moment citesc "minutios", "Fragmente dintr-o invatatura necunoscuta", asupra careia fac niste mici comentarii/adaugiri), cum ar fi niste intrebari asupra medicinii, este ca..... se pare ca asta este destinul meu. O afirmatie interesanta, nu???? Dar, sa incerc sa explic ideea.

Ascultand "sfaturile vocii interioare" am ajuns la un echilibru interior care imi permite o viata linistita si un trai confortabil.... din punctul meu de vedere. Avand un oarecare timp liber am incercat sa fac diverse activitati: in toamna trecuta am incercat sa ma ocup de interconectarea calculatorului cu alte dispozitive, in primavara aceasta am incercat "ceva tamplarie" :-)), am incercat, zi de zi, sa gasesc ceva de lucru in domeniul meu, programarea, etc. Incercand o anumita activitate, din toate partile "mi se puneau piedici". In momentul in care incercam o activitate de "cunoastere" (iarna care a trecut am "citit mult" Castaneda, iar de 2-3 saptamani Gurdjieff-Ouspensky), parca..... eram ajutat din toate partile. Nu numai ca, aceste carti au ajuns pe "cai interesante" in mana mea, dar, lumea care ma inconjoara, ma ocoleste, creindu-mi, parca, linistea necesara.

Sunt un tip "destul de bine infipt in latura materiala a vietii". Nu am urmat "o cale a iubirii". Nu-mi iubesc semenii, nici dusmanii :-)) asa cum recomanda crestinismul. Am urmat o cale a cunoasterii rationale, o cale a punerii intrebarilor si a gasirii (cu ajutorul vocii interioare) raspunsurilor. O cale care m-a dus la un echilibru interior si nicidecum la dorinta de a-i ajuta pe altii. Nu sunt unul care "si-ar da haina de pe el" pentru binele altuia, etc. O cunostinta de pe net (o lista de discutii), refractara la ideea ca as fi ajuns in contact cu vocea interioara :-)), imi "recomanda" sa am grija si sa nu confund "vocea interioara" ca "asa vrea muschiul meu" ;-)). Nu confund. Daca ar fi sa fac ce vreau, as vinde tot, m-as muta la tara, intr-o casuta de chirpici, unde vara e racoare si iarna caldut, ascultand seara greierii si dimineata cantatul cocosilor. Dar, din pacate, vocea interioara imi spune sa raman intre acesti 4 pereti de (din fericire totusi) caramida, suportand, vara, caldura sufocanta a asfaltului incins de un soare nemilos :-((.

Site-ul il completez, dar nu il inscriu nici in motoare de cautare si nici in traffic. ro sau top100. Il las, fara reclama, "la dispozitia" fortelor pozitive ale universului.

O idee ar fi sa incerc sa scriu si sa tiparesc o carte cu cele scrise pe site (bineinteles completate si sistematizate), astfel incat sa le poata citi si cei care nu au acces le Internet. Dar, nu vreau si nici nu trebuie, sa cheltuiesc bani, din leafa mea :-)) pentru acest lucru. De aceea, "las la voia intamplarii", acest lucru, facand totusi urmatoarea propunere, spre dvs. cei care cititi aceste randuri. Daca credeti de cuviinta, ca aceste idei merita publicate, contra unei sume de 100.000 lei as putea sa va trimit un CD cu copia acestui site, precum si alte lucruri pe care le-am scris (pe anumite liste de discutii). Nu insist. Acest lucru eu il numesc sponsorizare, si las la latitudinea dvs. faptul de a crede sau nu, ca acesti bani, "vor intra intr-un fond special" pentru tiparirea cartii, si nicidecum in buzunarul meu, pentru cheltuielile personale.

Azi, joi, 12 august, 2004