Vocea interioara

un alt mod de a trai


A aparut la editura Ascendent cartea "Vocea interioara- un alt mod de a trai".
Este o completare a articolelor scrise pe site, plus inca un capitol nou: "Vocea interioara in lumina stiintelor actuale", din care se poate deduce ca cercetatorii in biologie au ajuns, in teoria lor despre sistemele deschise, foarte aproape de ceea ce eu numesc vocea interioara.


"Sa nu depinzi de altii! Fii independent in fiinta ta! Asculta-ti vocea interioara!

O vei putea auzi in momentul in care iti linistesti mintea - si nu e greu. Si cind spun ca nu e greu, e un fapt absolut sigur: nu e greu! Daca am putut eu, poti si tu! Intre noi nu e diferenta. Toate fiintele umane au potentialul de a se cunoaste pe sine insele. In momentl cind te cunosti pe tine insuti, nimeni nu-ti va mai lua individualitatea."

OSHO
"Cartea despre barbati"
Am inceput cu un citat din OSHO, nu pentru ca este cel mai reprezentativ pentru a descrie "vocea interioara", ci pentru ca atunci cind am citit acest pasaj..... vocea mea interioara "mi-a spus" sa realizez acest site.

Pe parcursul acestor scrieri am folosit niste termeni mult prea saraci pentru a putea defini anumite fenomene psihice. Din pacate limbajul uman, limba romana este foarte saraca pentru a gasi terminologia cea mai apropiata de realitate. Din acest motiv, am o rugaminte. Daca veti citi aceste rinduri si o veti face interesati fiind de vocea interioara, pentru a intelege aceste lucruri, nu incercati sa "patrundeti rational" sensul frazelor scrise. Incercati sa va lasati intuitia sa patrunda metaforele (termenele) folosite.

Ce se vrea a fi acest site
Ce nu este vocea interioara
Ce este vocea interioara
De ce "un alt mod de a trai"?
Destinul. Vesnica dilema, exista sau nu? - Nemultumirea de sine
Linistea interioara - Ce? De unde? Cind?
Omul si soarele
Viata noastra cea de toate zilele
Evolutie spirituala
Calea spirituala
Impacarea cu tine si cu cei din jur
Manipularea si vocea interioara 01.06.2003
Suferinta si vocea interioara07.06.2003
Primii pasi spre vocea interioara11.06.2003
Vindecarea si vocea interioara11.06.2003
Spre ce ne indruma vocea interioara22.06.2003
...
Comentarii la cartea "A patra cale" de P. D. Uspensky
Alte "reprezentari" ale vocii interioare
Alte mentionari, in literatura, a vocii interioare
Gurdjieff si vocea interioara10.06.2003
Scurta biografie despre realizator

Clubul curiosilor


Pentru cei care "se leaga" de greselile de ortografie precizez ca nu am urmarit sa fac "un site literar". M-am concentret asupra ideilor, asupra "construirii" unor fraze care sa reflecte cit mai bine ceea ce am vrut sa spun. Nu m-a interesat forma, ci fondul.